Fotoboek Echo

De dokter heeft afgesproken dat er een Echografie gemaakt moet worden. Dit onderzoek vindt plaats op de Röntgenafdeling. Een echoapparaat maakt doormiddel van geluidsgolven een soort foto’s. Deze golven worden zichtbaar op een beeldscherm, zodat de dokter precies kan zien wat er in je lichaam gebeurt. Het onderzoek doet geen pijn, je voelt niets van deze golven. Alles bij elkaar duurt het onderzoek ± 10 min. Je vader of moeder mag gewoon bij je blijven.
Meestal mag je gewoon eten en drinken voordat je voor het onderzoek moet. In sommige gevallen moet je extra drinken of mag je van te voren juist helemaal niets meer eten of drinken.
Dit ligt aan de plek op je lichaam waar de dokter het onderzoek van wil. In dat geval zal de dokter of zuster je dat voor het onderzoek vertellen.

Een nieuw ziekenhuis!

De foto's zijn nog gemaakt in het oude gebouw. Op 30 juni 2018 verhuist het Ommelander Ziekenhuis namelijk naar een nieuw ziekenhuis!
We zullen zo snel mogelijk nieuwe foto's maken, zodat je een kijkje in het nieuwe ziekenhuis kunt nemen.

Kijk in het fotoboek hoe het onderzoek gaat

Vorige Volgende

Zo ziet de kamer eruit waar het onderzoek plaatsvindt. Het is hier een beetje donker. In de kamer staat een onderzoekstafel waarop je tijdens het onderzoek op moet liggen. Naast deze onderzoekstafel zie je het echoapparaat. Hier kan de dokter de foto’s op zien.

Van het gedeelte van je lichaam waarvan de dokter de foto’s wil hebben, moet je je kleren even uitdoen. Dit kan in de onderzoekskamer zelf of in een speciaal kleedhokje.

Als je je uitgekleed hebt, moet je op de onderzoekstafel gaan liggen.

Om de foto’s goed te kunnen maken is het nodig dat de dokter een beetje gel doet op de plek die onderzocht moet worden.
De gel voelt een beetje koud en glibberig aan.
 

Over de gel schuift de dokter dan een klein fototoestel. Dat schuiven kan een beetje drukkend gevoel geven, maar doet geen pijn. Met dit fototoestelletje kan hij dan, op het scherm naast je, precies zien wat er in je lichaam gebeurt. Je kunt zelf ook meekijken als je dat leuk vindt. Als de foto’s gemaakt worden hoor je een piepje.

Als de foto’s goed gelukt zijn, ben je klaar. De dokter of de zuster haalt de gel er met een handdoek af en dan mag je van de onderzoekstafel af.

Daarna mag je je weer aankleden. Het onderzoek is nu afgelopen.