Vragen? Antwoorden!

Mag je zelf je eten kiezen in het ziekenhuis?

De voedingsassistente komt elke dag langs met het eten, je kunt dan kiezen uit 2 menu’s. Soms mag je niet gewoon eten en mag je kiezen uit een waterijsje of ranja.
Als je voor opname een dagje in het ziekenhuis komt op locatie Delfzicht, krijg je eerst drinken na de operatie. Als dit goed gaat en je gewoon mag eten van de dokter, krijg je een koekje of een beschuitje/cracker te eten.

Hoeveel bedden heeft de kinderafdeling?

Er zijn ongeveer 33 bedden op de kinderafdeling.
Hier is alles in meegeteld, ook de babybedjes en couveuses.
De dagbehandeling op locatie Delfzicht telt 16 bedden, waarvan 8 plekken voor volwassenen/jeugd en 8 plekken voor kinderen. Kinderen en volwassenen/ oudere jeugd liggen op aparte kamers.

Het Ommelander Ziekenhuis Groningen heette vroeger toch anders?

Ja, in 2008 zijn het Delfzicht ziekenhuis uit Delfzijl en het st. Lucas ziekenhuis uit Winschoten samen gegaan. Ze heette toen de Ommelander Ziekenhuis Groep, afgekort de OZG, met locatie Delfzicht en locatie Lucas. Op 17 december 2015 is de OZG overgenomen door het Universitair Medisch Centrum Groningen, afgekort het UMCG. Dit is het ziekenhuis van de stad Groningen. De naam OZG veranderde toen in 'Ommelander Ziekenhuis Groningen'.

Kan ik in het ziekenhuis ook computeren?

Op de afdeling op locatie Lucas is 1 laptop, waar je gratis op kunt computeren. Op locatie Delfzicht staat ook een computer.
Op locatie Lucas is ook een Wii en een Playstation, waar je op kunt spelen.

Mag mijn huisdier ook op bezoek komen in het ziekenhuis?

Nee, dat mag helaas niet. Huisdieren hebben vaak bacteriën in hun vacht of mond. Daar kun je ziek van worden en daarom mogen ze niet mee.

Kom ik niet te ver achter op school als ik in het ziekenhuis lig?

Als je wat langer in het ziekenhuis moet blijven kan je vader of moeder misschien aan je meester of juf vragen of je wat werk in het ziekenhuis kunt krijgen. De pedagogisch medewerkster kan je hierbij helpen.

Heeft het Ommelander Ziekenhuis Groningen ook een traumahelikopter?

Nee, er zijn in Nederland vier traumahelikopters. Het UMCG in Groningen heeft er één. De andere drie traumahelikopters staan in Amsterdam, Rotterdam en Nijmegen.