Wat gebeurt er als je een dagje komt?

Je ouders hebben een brief gekregen met daarin de datum waarop je naar het ziekenhuis komt. Op die dag ga je met je ouders naar de kinderafdeling. Je ouders mogen de hele dag bij de opname aanwezig zijn.

Voor de operatie

Op de kinderafdeling vertelt een verpleegkundige wat er allemaal gaat gebeuren. Je krijgt een bed en je mag een pyjama aantrekken. Je krijgt voor de operatie een drankje of een tabletje. Je wordt dan alvast een beetje slaperig. Ook krijg je een zetpil of tablet paracetamol.

Een verpleegkundige brengt jou naar de operatiekamer. Je vader of moeder en je knuffel mogen mee en blijven bij je tot je in slaap bent gevallen.

Na de operatie ga je naar de uitslaapkamer. Daar kun je rustig weer wakker worden. De operatie is dan al achter de rug. Je vader of moeder is dan ook meteen weer bij je.

Terug naar de afdeling

Als je goed wakker bent, ga je met bed en al terug naar de afdeling.  Heb je nog pijn of ben je misselijk, dan kun je dat aan de verpleegkundige vertellen. De verpleegkundige overlegt dan met de dokter wat je mag hebben tegen de pijn of misselijkheid.

Weer naar huis

Vaak komt de dokter in de loop van de dag nog even langs om te kijken hoe het met je is. Heeft de dokter het te druk, dan overlegt hij met de verpleegkundige wanneer jij weer naar huis mag.
Als je je goed voelt en je hebt 2 bekers gedronken en geplast, dan mag je naar huis.