Hoe ziet een dag er uit?

De ochtend

Om ongeveer half acht maakt de verpleegkundige je wakker en neemt je temperatuur op. Daarna krijg je ontbijt. Als je kunt mag je je gaan wassen of douchen en kun je je aankleden. Lukt dat niet, dan helpt de verpleegkundige je daarbij.

Als je zin hebt, mag je spelen in de speelkamer. En heb je schoolwerk meegenomen, dan kun je hiermee aan het werk gaan.
Om een uur of tien komt de voedingsassistente met drinken en een koekje.

In de loop van de ochtend komt de dokter bij je langs, om te kijken hoe het met je gaat. Soms wordt er een (bloed-)onderzoek aangevraagd. Op de afdeling is een speelkamer. Je kunt knutselen, verven of gewoon lekker spelen. Er is ook een Playstation 3 en een Wii op de speelkamer.

Warm eten

Om ongeveer twaalf komt de voedingsassistente langs met warm eten. Iedere dag kun je kiezen uit twee menu’s. Als je wilt mag je samen met andere kinderen in de speelkamer eten.
Na het eten is er een rustuurtje, je moet dan op je kamer blijven. Je kunt even gaan slapen, uitrusten of iets lezen.

De middag en avond

Rond twee uur komt de verpleegkundige langs met fruit en drinken en dan begint ook het bezoekuur. Heb je nog geen bezoek, dan kun je nog lekker spelen in de speelkamer.

Aan het eind van de dag krijg je brood. Dat is tussen half vijf en vijf uur. Daarna krijg je misschien nog weer bezoek, kijk je nog even naar de tv of speel je nog een spelletje, totdat je gaat slapen.