Een opname in het ziekenhuis

Een opname in het ziekenhuis is iets bijzonders. De meeste kinderen vinden dat ook best een beetje spannend.
Daarom mag je van tevoren een keertje komen kijken.

Kijkmiddag

Zo gauw bekend is wanneer je geopereerd wordt, krijgen je ouders een brief van het ziekenhuis. Hier zit ook een uitnodiging voor de kijkmiddag bij.

Op de afgesproken middag kom je met je ouders naar het ziekenhuis. Je krijgt dan te horen wat er op de dag van de operatie allemaal gaat gebeuren. Je mag ook even rondkijken. Zo kun je bijvoorbeeld ook zien in wat voor bed je komt te liggen, hoe de afdeling eruit ziet en dat de dokters op de operatieafdeling in blauwe of rode pakken rondlopen en mutsjes op hebben.

Ook kun je in de bibliotheek boekjes lenen met verhalen over het ziekenhuis. Je kunt deze boekjes samen met je ouders lezen en er daarna over praten.

Wat neem je mee naar het ziekenhuis?

Neem iets mee waar je thuis ook mee speelt. Een leesboek of een computerspelletje. En vergeet je favoriete knuffel niet. Verder neem je kleren mee die lekker zitten, een pyjama of t-shirt, pantoffels en extra ondergoed.

Als je sieraden draagt, kun je die beter thuis laten. Neem ook altijd je id-kaart mee en de medicijnen die je gebruikt.