Een opname in het ziekenhuis

Een opname in het ziekenhuis is iets bijzonders. De meeste kinderen vinden dat ook best een beetje spannend.
Daarom mag je van tevoren een keertje komen kijken.

Kijkmiddag

Zo gauw bekend is wanneer je geopereerd wordt, krijgen je ouders een brief van het ziekenhuis. Hier zit ook een uitnodiging voor de kijkmiddag bij.

Op de afgesproken middag kom je met je ouders naar het ziekenhuis. Je krijgt dan te horen wat er op de dag van de operatie allemaal gaat gebeuren. Je mag ook even rondkijken. Zo kun je bijvoorbeeld ook zien in wat voor bed je komt te liggen, hoe de afdeling eruit ziet en dat de dokters op de operatieafdeling in blauwe of rode pakken rondlopen en mutsjes op hebben.

Ook kun je in de bibliotheek boekjes lenen met verhalen over het ziekenhuis. Je kunt deze boekjes samen met je ouders lezen en er daarna over praten.

Wanneer is de kijkmiddag?

Wordt je op locatie Lucas opgenomen, dan staat in de brief een telefoonnummer, waar je ouders naar toe kunt bellen om een tijdstip af te spreken.
Op locatie Delfzicht kun je iedere dag terecht, maar het liefst op woensdagmiddag. Van half 2 tot 2 uur ben je welkom als je voor een KNO-behandeling wordt opgenomen. Van half 3 tot 3 uur geven we uitleg over Urologie- of Chirurgiebehandelingen.
Als je liever op een ander tijdstip wilt, dan kan dat ook. je ouders kunnen dan even bellen om een andere afspraak te maken.

Wat neem je mee naar het ziekenhuis?

Neem iets mee waar je thuis ook mee speelt. Een leesboek of een computerspelletje. En vergeet je favoriete knuffel niet. Verder neem je kleren mee die lekker zitten, een pyjama of t-shirt, pantoffels en extra ondergoed.

Als je sieraden draagt, kun je die beter thuis laten. Neem ook altijd het ziekenhuispasje en je id-kaart mee en de medicijnen die je gebruikt.