Wie gaan je helpen?

In ons ziekenhuis kom je verschillende mensen tegen die jou helpen bij je ziekte. Zij willen allemaal dat jij een zo gezond en normaal mogelijk leven kan leiden met diabetes.

De kinderverpleegkundigen

De kinderverpleegkundigen vertellen je van alles over diabetes:

  • wat is diabetes
  • wat zijn hypo’s (te lage bloedsuikers) 
  • uitleg over jouw insulinepen
  • uitleg over spuittechniek (waar en hoe moet je insuline spuiten)
  • uitleg over jouw eigen bloedsuikercontrole-apparaat.

Je oefent met de verpleegkundige met het prikken van bloedsuikers bij jezelf en zelf insuline injecteren. Hoe vaker je oefent, hoe gemakkelijker het wordt.

De diëtist

De diëtiste gaat samen met jou een dieet opstellen. Net als alle andere kinderen mag je gewoon gezond eten. Maar omdat je diabetes hebt is het belangrijk dat je op vaste tijden iets eet met een hoeveelheid suiker. De diëtist weet precies wat je dan het beste kunt eten.

De diabetesverpleegkundige

De diabetesverpleegkundige zoekt samen met jou en je verzorgers het juiste bloedsuikercontrole-apparaat en insulinepen en geeft hier uitleg over.

De pedagogisch medewerker

Omdat je diabetes hebt moet je je regelmatig in je vinger prikken om je bloedsuikers te bepalen. Ook kun je jezelf met een prikje insuline toedienen.
De pedagogisch medewerkers helpen je als je het een beetje eng vindt om jezelf te prikken.

De kinderarts

De kinderarts bepaalt samen met de diabetesverpleegkundige welke insuline en hoeveel hiervan bij jou nodig is.

Klinisch Psycholoog

Het is soms best moeilijk als je diabetes hebt. Met de klinisch psycholoog kun je je emoties bespreken en zij geeft je tips om goed met de ziekte om te gaan.