Diabetespoli

Je bent waarschijnlijk al bij de huisarts geweest. Deze heeft je een vingerprikje gegeven om wat bloed op te vangen. In het bloed is nagekeken of je diabetes hebt. Je gaat dan naar het ziekenhuis en komt dan terecht op de diabetespoli.

Naar de kinderarts in het ziekenhuis

Je gaat naar een kinderarts in het ziekenhuis. De kinderarts stelt jou allerlei vragen en doet onderzoeken om zeker te zijn dat je diabetes hebt. In het ziekenhuis krijg je informatie over je ziekte en over de behandeling.  De kinderarts en diabetesverpleegkundige op de polikliniek vertellen je wat er moet gebeuren.

Soms wordt je opgenomen

Ook kan het soms nodig zijn om opgenomen te worden op de kinderafdeling, bijvoorbeeld als je nog maar net ontdekt hebt dat je suikerziekte hebt.

Tijdens de opname leer je van alles over je ziekte en alles wat je moet gebruiken. Jij en je ouders leren om insuline te spuiten en om je bloed te controleren op suikers. Dat doe je met een vingerprikje.

In het begin is dat best een beetje eng, maar door het vele oefenen wen je daar snel aan.

We helpen je

Op de kinderafdeling zullen de pedagogisch medewerkers, kinderverpleegkundigen, kinderartsen, diëtiste en diabetesverpleegkundige je hierbij helpen.

Meer info

We willen je graag nog meer laten weten over diabetes. Kijk maar op de volgende pagina's:

» Wat is diabetes
» Wie gaan je helpen?
» Lees meer over diabetes